אני גולש גלים.
גיליתי את התחביב הזה לפני יותר משנתיים. החיים של גולש בישראל לא קלים, הים התיכון אינו משופע בגלים גבוהים וכל "עליה" של הים גוררת תגובה מידית.
אז איך זה עובד?
פעם הייתי בודק כל יום את תחזית מזג האוויר וממנה מסיק מסקנות. הייתי טועה הרבה.
לאט לאט גיליתי מקורות מידע נוספים. כל אחד מהם בפני עצמו לא הכי אמין. היום אני משלב ומצליב. זה עושה את ההבדל:
כל בוקר אני נכנס לאחד מאתרי האינטרנט השונים של מועדוני הגלישה השונים והרבים הפרוסים לאורך רצועת החוף הארוכה שלנו. אתרים אלה מציגים שידורים חיים של המים (באיכות לא גבוהה). עוברים אחד אחרי השני. במידה ומזהים תנועה מסוימת על פני המים, עוברים משם לאתר הצי האמריקאי, אתר המנסה לחזות את התנהגות הים לאורך זמן. משם עוברים לאחד מאתרי מזג האוויר המציגים תחזית שבדר"כ לא כל כך מדייקת.
אז מגיעה ההצלבה: החדשות אומרות גלים. המצלמות מראות שאין אבל נראה שיש התחלה של משהו. תחזית הצי אומרת שאולי. צריך לקבל החלטה ולפיה לתכנן את המשך היום! אפשרויות כגון שהים יעלה ולא אהיה שם, או שאגיע בשעה מוקדמת לים שטוח לגמרי גוררת תחושת אכזבה אמיתית.
וכך זה גם בארגונים: רוב הארגונים מתחילים פעילות של בינה עסקית כפתרונות ספציפיים ממוקדי תהליך עסקי ביחידות קטנות. אפליקציות כגון דוחות מכירה של מוצרים הינם נחלתם של מספר מצומצם של בעלי גישה מוגדרת למקור מידע מסוים.
כיום, ארגונים מתחילים להבין את הצורך האמיתי בבינה עסקית ומחפשים להקים ארכיטקטורה יחידה, חוצת ארגון, בעלת יכולות אנליטיות ויכולות הפקת דוחות שתעניק לכלל העובדים בארגון את הכלים להגיע לידע והמידע הנכונים והמזוקקים לצורך קבלת החלטות יעילה.
כאשר "הארכיטקטים" ממשיכים בדרכם לעצב ולפתח את אותן אפליקציות BI ארגוניות, הם מגלים שהמידע הליבתי מאוחסן לעיתים במאות מאגרי מידע, קבצים שטוחים, קוביות, ושאר אמצעי אחסון.
על מנת להגיע להחלטה עסקית נכונה, בזמן אמת, העובדים זקוקים לנקודת מבט משולבת על אותם מקורות אחסון שונים כדי לקבל זווית ראייה רחבה ככל האפשר על ביצועי הארגון.
קיים צורך אמיתי שמקבלי החלטות יראו לוחות מכוונים ברמה גבוהה שיציגו להם ירידה לפרטים היכן שצריך, יתנו להם התראות במקרה הצורך – וכל זה מבלי לדאוג למקור המידע.על ארגונים לבדוק היטב איך אפליקציות BI יכולות לתמוך בסביבה מרובת מקורות מידע הטרוגניים לפני הביצוע של הבחירה הטכנולוגית.
פלטפורמת BI ארגונית לא תהיה מושלמת בלי היכולת לגשת ולבצע שאילתות, הצלבות וחיתוכים ממספר מקורות מידע שונים ולהציג את התוצאות בממשק יחיד.
על אותו ממשק, להיות בעל יכולת לנווט ולאפשר את חמשת "סוגי" הבינה העסקית:
דוחות ותוצאות של ביצועים
דוחות ארגוניים
ניתוחי OLAP
ניתוחי תחזיות עתידיות
נוטיפיקציות והתראות בזמן אמת
יכולת ניווט זאת, מאפשרת לעובדים להתרכז בלפתור בעיות עסקיות אמתיות ופחות להתעסק "בפיצוח" והבנה של מקורות המידע הרבים.
מחוונים הם הדרך האידיאלית לנטר ביצועים חוצי ארגון בסביבה מרובת מקורות. התכונות הויזואליות והאינטרקטביות שלהם, פונים לאנשי העסקים שבעזרתם יכולים לאתר בעיות, את מקורן, ודרכן להגיע למידע נוסף, רחוק יותר.
מחוונים חייבים להיות אינטראקטיביים ובעלי ממשק ברור וויזואלי על מנת שיוכלו לתרגם למשתמשים את ביצועי הארגון. הממשקים ששואבים מידע ממקורות רבים ושונים מתחלקים בד"כ לשני סוגים:
מחוון ששואב מידע ממספר מקורות בלי היכולת לחבר או להצליב בינהם מחוון ששואב מידע ממספר מקורות עם היכולת להצליב, לחבר ולבצע שאילתות הנחוצות לצורך ניתוחים עסקיים
ניקח לדוגמה שני דוחות שקיימים כמעט בכל ארגון: דוחות מכירה ודוחות תחזית מכירה. לעיתים, שני דוחות אלו נמצאים בבסיסי מידע שונים. על מנת לזהות מגמה כלשהי, וממנה לצאת להחלטה עסקית ממשית, מערכת ה BI שלנו תהיה חייבת להצליב מידע משני המקורות. כמובן שגם מערכת זאת, על מנת לבצע שאילתות וחיתוכים, חייבת שבדוחות יהיו שדות משותפים על מנת שיוכלו ל"דבר".
לסיכום, על מנת שמחוונים מבוססי ביצועים ארגוניים, יהפכו לכלי אמיתי שעוזר בקבלת החלטות בזמן אמת, על הארכיטקטים והמפתחים לדאוג לשילוב נתונים ומידע ממספר מקורות שונים.
בהצלחה!
Comentarios