top of page
  • תמונת הסופר/ת ליאור מורן

ONENOTE

עודכן: 9 במרץ 2023

כבורג קטן במערכת הארגונית הגדולה יוצא לי לחשוב לפעמים על כל המידע הזה שסובב אותי, זה נכון שיש המון כלים והמון תהליכים בהם הארגון משקיע כדי להנגיש לי את הידע לו אני זקוק אך לפעמים גם את זה אני צריך לסדר לעצמי בדרך שתהיה לי הכי נוחה למצוא את זה כשאצטרך.

לפני כמה שנים כשעוד היה בגרסתו הראשונה אימצתי לעצמי את Microsoft OneNote ומאז כמעט בכל פעם שאני משתמש בו בסביבת אנשים אני נתקל בצורך להסביר מה זה? ולמה זה טוב?

אז החלטתי לשתף גם אתכם. הכלי Microsoft OneNote משמש לי ככלי לניהול ידע אישי, כפי שכתבה לירון ליגל במאמר "ניהול ידע אישי Personal Knowledge Management", הפרט יארגן ויאחסן את הידע והמידע, על פי רוב, בהקשר לסיטואציה ולמצב המנטאלי שבו היה בזמן הרכשתו, ולאו דווקא על פי נושאים. דרך זו, המחקה את פעילות המוח, תשרת את העובד טוב יותר, כאשר נדרש לידע ולמידע באופן אינטואיטיבי.

אז מה יש בו שהופך אותו לכל כך אינטואיטיבי לניהול המידע עבורי:

  • שימוש בתגיות שונות לפי סוג המידע – תיבת סימון \ סימן שאלה \ סימן קריאה \ כוכב \ הדגשה. מלבד העובדה שנוח יותר לראות את מידע כשהוא מסומן בתגית נוח מאד גם לאתר את "כל המשימות שעליי לבצע" לדוגמה מכל חלקי המחברת בלחיצת כפתור.

  • כתיבת הערות למסמך, דף אינטרנט, סרטון, תמונה, מצגת וכו' מתאפשרות כמו לעותק מודפס, בכל אזור של הדף, עם אפשרות לסמן נקודות חשובות ולתייג אזורים מהמסמך רק שבשונה מעותק מודפס ניתן לבצע חיפוש בקלות.

  • אין צורך לשמור – המחברת נשמרת באופן אוטומטי ולכן אין חשש מאיבוד מידע.

  • סידור המידע באמצעות לשוניות ואפשרות החלוקה לנושאים ותת נושאים הופך את המחברת הזו למקום אחד שמכיל את כל המידע האישי.

לסיכום, ל-Microsoft OneNote יש יכולות רבות ומגוונת שמאפשרות לכל אחד לאמץ לעצמו את השיטה בה נוח לו לנהל את המידע האישי שלו, השיטה שתחקה את פעילות המוח שלו בצורה הטובה ביותר.

Comentarios


bottom of page